LUPin uudet nettisivut ovat osoitteessa www.luppi.fi. Suurin osa tämän vanhan wiki-pohjaisen sivuston sisällöstä on siirretty uusille sivuille. Päivittäkää linkkinne!

Pihka

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pihkasivu.jpg


Pihka-luonnonharrastusryhmä

Pihka on Luonto-Liiton myöntämä luonnonharrastusmerkki, joka suoritetaan monipuolisia luonnontutkimustehtäviä tekemällä. Pihkan avulla voit ottaa luonnonharrastuksen ensi askeleet tai syventää jo olemassa olevaa harrastusta.

Tutustu merkkiin, ole hyvä, ja ilmoittaudu sen tekijäksi osoitteessa: www.luontoliitto.fi/pihka

Helppo ja mukava tapa suorittaa merkki on osallistua Pihka-ryhmään. Ryhmän tuki helpottaa merkin suorittamista ja yhdessä tekeminen on hauskempaa. Suoritettavat tehtävät valitaan yhdessä ryhmän oman kiinnostuksen mukaan. Tehtäviä on kaiken tasoisille luonnosta kiinnostuneille, eikä ennakkotiedoilla ole merkitystä!

Pihkalla on nyt myös uusi Facebook-sivu, jolla voi kertoa havaintoja, kysyä kysymyksiä ja avata luontofiiliksiään sanoin, kuvin tai äänityksin: [1]

PDF-kansio, josta löytyy kätevästi kaikki tehtävät: http://lup.vyznev.net/w/images/7/73/Pihkakansio.pdf

Tulevat Pihkaretket

Aiemmilla kerroilla on käyty esimerkiksi päiväretkillä Mustavuoren-Porvarinlahden seudulla ja Espoon keskuspuistossa, sekä seurattu teeren soidinta keväisellä Torronsuolla. Retket on suunnattu kaikille nuorille, siis likimain 12-30-vuotiaille, eikä mitään ennakkotietoja tai luonnonharrastusosaamista vaadita. Voit myös ehdottaa hyviksi havaittuja retkikohteita tai paikkoja, joissa haluaisit käydä mutta et ole itse saanut aikaiseksi.

Osallistuminen retkille

Retkille voi osallistua, vaikka ei olisikaan ollut aikaisemmilla reissuilla mukana. Retkillä on vetäjä, jolle olisi suotavaa ilmoittautua ennen retkeä, jotta tiedämme ketä odotella saapuvaksi. Toki paikalle saa saapua ilmoittautumattakin.


Kysymykset, ilmoittautumiset, lainaukset, kommentit, korjaukset ja muut yhteydenotot:

villaitinen (ät) gmail.com (tai kyseisen retken vetäjä)

Tervetuloa mukaan!