Lakanaleikki (nimileikki)
Jaetaan ryhmä kahteen joukkueeseen lakanan eri puolille. Kummastakin valitaan yksi lakanan taakse ja he yrittävät sanoa toistensa nimet, kun lakana tiputetaan alas. Nopeampi voittaa ja hävinnyt siirtyy voittajan puolelle. Leikitään kunnes kaikki alkavat osata toistensa nimet.
Pupu-pensasleikki
Yksi kettu ottaa kahta pupua kiinni. Muut seisovat paikallaan pensaina pareittain. Pupu voi pelastua ottamalla pensasparista toisen kädestä kiinni, jolloin pensaasta se, jota ei otettu kädestä kiinni, muuttuu pupuksi ja lähtee karkuun kettua. Hän voi taas pelastua ottamalla jotakuta pensaana olevaa kädestä kiinni. Jos ryhmä on suuri, voi kettuja ja pupuja olla enemmänkin. Kun pupu jää kiinni, hänestä tulee kettu ja ketusta pupu.
Harakat ja varikset
Jaetaan porukka puoliksi ja laitetaan lähekkäisille viivoille vastakkain. Kauempana molempien viivojen takana on kotipesäviivat. Kun huudetaan varikset, varikset lähtee jahtaamaan harakoita ja ennen harakoiden kotiviivaa kiinni jääneet siirtyvät varisten puolelle. Huudettaessa harakat jahtaavat puolestaan variksia.
36-peli
Moodlesta löytyy kasvi- ja lintuversio pelistä, mutta voit tehdä myös itse pelin jostain muusta teemasta. Lupista on myös lainattavissa yksi kasviversio. 36-peliä varten tarvitset mukaan moodlessa olevat kysymykset ripustettavaksi eri puolille pihaa, esimerkiksi puiden oksiin. Lisäksi ota ohjaajalle mukaan lista kysymyksistä sekä noppa. Kerholaiset jaetaan pieniin ryhmiin tai pareihin. Pelin aloitusjärjestys voidaan ratkaista heittämällä noppaa ja isoimman saanut ryhmä aloittaa.
Ryhmät juoksevat etsimässä saamaansa nopan pistemäärää vastaavan kysymyksen ja kertovat vastauksen siihen ohjaajalle tai suorittavat lapussa olevan tehtävän. Sen jälkeen he juoksevat ohjaajan luo heittämään noppaa uudestaan ja laskevat pistemäärän yhteen edellisen pistemäärän kanssa (esim. 3 + 6 = 9) ja etsivät sitä vastaavan uuden kysymyksen. Se ryhmä, joka ensimmäisenä pääsee kysymykseen 36 ja suorittaa sen, voittaa.
Ilmastonmuutosläpsy
Mennään piiriin ja annetaan hetki aikaa, jotta jokainen miettii itsekseen pari keinoa ehkäistä ilmastonmuutosta. Valitaan yksi keskelle. Ohjaaja huutaa ensin jonkun piirissä olevan nimen ja keskellä jäänyt lähtee lähestymään tätä yrittäen läppäistä tätä päähän. Sen, jota hän lähestyy, pitää kertoa nopeasti keino ehkäistä ilmastonmuutosta. Jos hän ei ehdi keksiä mitään, hän joutuu keskellä. Jos ehtii, keinon keksimisen jälkeen hän sanoo jonkun toisen piirissä olevan nimen, jonka vuorostaa pitää keksiä uusi keino ehkäistä ilmastonmuutosta. Leikkiä voi jatkaa niin kauan kuin se tuntuu hauskalta ja keksitään uusia keinoja.
Happosade
Lapset jaetaan kasveihin, kasvinsyöjiin, petoihin ja happosateeseen. Kullekin annetaan lajinimi joko maalarinteipillä rintaan tai pyykkipoikaan kirjoitettuna. Kasvit menevät ensin piiloon, sen jälkeen päästetään kasvinsyöjät etsimään ja syömään niitä ja pedot lähtevät pian kasvinsyöjien perään. Aina kun saa jonkun ruokavalioonsa kuuluvan kiinni, luovutetaan kiinniottajalle teippi/pyykkipoika ja kiinnijäänyt tippuu pois pelistä. Happosade lähtee liikkeelle viimeisenä ja saa syödä kaikkia. Jos leikki saadaan leikittyä loppuun asti, happosateella on hallussaan kaikkien pyykkipojat/teipit. Happosade voi vaihtoehtoisesti olla nimetty hajottajaksi.
Evoluutioleikki
Pelissä jokainen kulkee alueella äännellen omaa ääntänsä ja tehden sille ominaista liikettä. Aluksi kaikki ovat ameeboja. Kun kaksi saman eliökunnan edustajaa tapaavat, he käyvät kivi-paperi-sakset taistelun, jonka voittaja nousee yhden kehitysasteen ylöspäin ja hävinnyt vastaavasti yhden alaspäin. Kun pelaaja saavuttaa ihmisen, pääsee hän pois pelistä.
Ameeba:
liikkuu niin kuin rintauinnissa ja ääntelee ”Ameeeba, Ameeeba”
Torakka:
liikkuu kädet ohimolla sormet tuntosarvina ja ääntelee ”Tsäk, tsäk, tsäk”
Jänis:
liikkuu käsiä pään päällä heiluttaen ja ääntelee "hläpäti, hläpäti"
Gorilla:
liikkuu nyrkkejä rintaansa lyöden ja ääntelee ”Uga uga, uga uga”
Ihminen:
Nostaa käden pystyyn ja poistuu pelistä sivulle
Elinympäristöleikki
Leikki on varioitu maa, meri, taivaasta. Leikissä on eri elinympäristöjä, esimerkiksi havumetsä, niitty, suo ja järvi. Ne voivat olla viivoja tai tiettyjä sovitttuja pisteitä ympäristössä. Ohjaaja huutaa jonkin kasvi- tai eläinlajin ja leikkijöiden on juostava siihen elinympäristöön, jossa kyseinen laji elää. Näin käydään läpi erilaisia lajeja ja leikkijät oppivat samalla eri elinympäristöistä. Mikäli halutaan, hitain tai väärään paikkaan juossut voi tippua pelistä pois, mutta leikkiä voidaan myös leikkiä muuten vain niin kauan kuin se tuntuu hauskalta.
Mummo, metsästäjä ja susi
Porukka jaetaan viivoilla puoliksi toisiaan vastakkain. Kumpikin porukka päättää, ovatko mummoja, metsästäjiä vai susia. Mummojen merkki on kepin kanssa kävely, metsästäjän merkki jousipyssyllä ampuminen ja susien merkki kädet ylhäällä muriseminen. Kun annetaan äänimerkki, kumpikin tekee merkkinsä. Mummot voittavat metsästäjät, metsästäjät sudet ja sudet mummot. Voittajat lähtevät jahtaamaan hävinneitä, jotka juoksevat kohti turva-aluetta ja kiinni jääneet siirtyvät voittajan puolelle.
Tattihippa
Valitaan ryhmän koosta riippuen yksi tai useampi hippa. He ottavat muita kiinni ja kiinni jääneet menevät kyykkyyn. Heidät voi pelastaa koskettamalla. Vaihdetaan välillä hippoja.
Lintukauppias
Leikkiin osallistuvat lintukauppias, ostaja ja linnut. Linnut ovat piirissä tai rivissä ja lintukauppias kuiskaa kullekin, mikä lintu tämä on. Linnut voivat olla jonkin tietyn linturyhmän edustajia, esim. petolintuja, vesilintuja, varpuslintuja, kahlaajia jne. Ostaja kysyy, onko kaupassa sitä ja sitä lintua. Jos mainittuja lintuja on, ne lähtevät juoksemaan kohti sovittua turvapaikkaa. Jos ostaja saa linnun kiinni, lintu on myyty. Kiinnisaamattomat linnut saavat uuden, ryhmään kuuluvan lajinimen ja asettuvat takaisin puodin orrelle. Leikkiä jatketaan, kunnes kaikki linnut on myyty. Ostajaa voi myös vaihtaa tai heitä voi olla useampi kerralla, jos leikkijöitä on paljon.
Tunnusteluleikki
Mennään piiriin. Ohjaaja on kerännyt yhtä monta luonnonesinettä kuin lapsia on. Lapset laittavat silmät kiinni ja kädet selän taakse. Ohjaaja käy antamassa jokaiselle käsiin jonkin luonnonesineen, kuten kävyn, kepin tms. Lapset tunnustelevat niitä käsin ja siirtävät sitten vasemmalla puolella seisovan käsiin pitäen silmät edelleen kiinni. Näin jatketaan, kunnes lapset huomaavat saaneensa oman esineensä takaisin.