LUPin uudet nettisivut ovat osoitteessa www.luppi.fi. Suurin osa tämän vanhan wiki-pohjaisen sivuston sisällöstä on siirretty uusille sivuille. Päivittäkää linkkinne!

Kurssit

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry

Ohjaussivu
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kurssibanneri.jpg26.-31.7. Vaelluskurssi Helvetinjärven kansallispuiston seudulla 9 PAIKKAA JÄLJELLÄ!

Haluaisitko kokeilla vaeltamista, mutta olet vailla retkiseuraa? Kaipaatko luontoon, mutta tarpeellinen kokemus ja varustus puuttuu? Jos olet noin 15-29-vuotias, haluat oppia retkeilyn perustaidot ja kokea ikimuistoisia hetkiä hyvässä seurassa, tämä Luonto-Liiton kurssi on juuri sinua varten!

Helvetinjärven kansallispuistossa jylhät maisemat vaihtelevat salomaisista metsistä syviin rotkolaaksoihin ja jyrkkärantaisiin järviin. Vaelluksella kuljemme sekä merkityillä poluilla että niiden ulkopuolella suunnistustaitoja harjoitellen. Kurssiin kuuluu kaksi ennakkotapaamista ja kuusipäiväinen vaellus, jonka aikana opetellaan yhdessä liikkumaan luonnossa. Aiempaa retkeilykokemusta et tarvitse ja monia varusteita saa lainaksi. Tapaamisiin kannattaa osallistua, mutta jos retkeilyn perusasiat ovat jo hallussa, on mahdollista lähteä pelkälle vaellukselle.

Ennakkotapaamiset pidetään Helsingissä Pauligin huvilalla (Mechelininkatu 36, Helsinki) tai osallistujista riippuen mahdollisesti muulla paikkakunnalla. Hinta Helsingistä (sis. matkat ja vakuutukset) opiskelijoille 50€ ja aikuisille 80€. Kurssille mahtuu mukaan noin 15 osallistujaa. Kurssin vetäjinä toimivat Sini Malminiemi ja Sonja Martikainen.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä oletko opiskelija, onko sinulla retkeilykokemusta sekä yhteystietosi. llmoittautumiset ja lisätiedot 31.5. mennessä: martikainen.sonja[ät]gmail.com


JO MENNYTTÄ:

5.4. Kevättuulilähettiläs-koulutus

Haluatko oppia lisää kevään heräämisestä ja samalla kokea luontoelämyksiä lasten kanssa? Luonto-Liiton Kevättuulilähettiläät kiertävät pääkaupunkiseudun 4. luokissa pitämässä tunteja kevään heräämisestä. Tunneilla opitaan kevään lajeista ensin luokassa ja sen jälkeen ulkona hauskojen leikkien ja harjoitteiden avulla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: lup-lapset(at)luontoliitto.fi tai puh. 040-165 1908 / Ympäristökasvatusvastava Krista Kuisma

15.-17.3.2013 Luontokerhon ohjaajan peruskurssi

Kurssilla opit yhdessä muiden kanssa, mitä ympäristökasvatus on, miten sitä toteutat ja kuinka suunnittelet luontokerhokertoja. Saat vinkkejä eri luontoteemojen käsittelystä vuodenaikoihin pohjaten. Tietenkään leikkejä ja harjoituksia unohtamatta! Kurssi antaa perusvalmiudet luontokerhon ja lapsiryhmän ohjaamiseen ja kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus vetää Luonto-Liiton kerhoja. Kurssilla käydään havainnollisesti läpi ympäristökasvatusta, lapsiryhmän ohjaamista ja kerhon käynnistämistä.

15.-17.3.2013 Luontoleirin ohjaajan peruskurssi

Luonto-Liiton leirinohjaajakurssilla saat tuhtia tietoa ja hyviä vinkkejä leirinohjaamiseen. Kurssilla käydään läpi vuosien mittaan leireillä sattuneita ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja. Luontoleikit ja kivat kollegat tulevat samoin tutuiksi. Kurssin käytyäsi voit hakea Luonto-Liiton leireille ohjaajaksi.

1.-2.12.2012 Luontokerho-ohjaajan peruskurssi


AASIALAISIA MAKUJA KASVISRUOKAKURSSEILLA 3.10. JA 10.10. TIKKURILASSA

- ke 3.10. klo 17-21 intialaisen keittiön herkkuja, sisältää mm. erilaisia kasvispyöryköitä

-ke 10.10. klo 17-21 thaimaalaisen keittiön makuja sekä susheja japanilaisesta keittiöstä

Vetäjänä Maura Nurmi.

Voit osallistua molempiin iltoihin tai vain yhteen. Molempiin iltoihin mahtuu 12 osallistujaa.

Kurssipaikka on Tonttulan nuorisotalo (1. krs), os. Ratatie 2, Vantaa, aivan Tikkurilan juna-aseman vieressä, Hotelli Vantaata viistosti vastapäätä.

18.-19.8.2012 Luontokerho-ohjaajan peruskurssi


20.-25.7. Vaelluskurssi Seitsemisen kansallispuiston seudulla Ilmoittautuminen päättynyt

Haluaisitko kokeilla vaeltamista, mutta olet vailla retkiseuraa? Kaipaatko luontoon, mutta tarpeellinen kokemus ja varustus puuttuu? Jos olet noin 15-29-vuotias, haluat oppia retkeilyn perustaidot ja kokea ikimuistoisia hetkiä hyvässä seurassa, tämä Luonto-Liiton kurssi on juuri sinua varten!

Kurssiin kuuluu kaksi ennakkotapaamista ja kuusipäiväinen vaellus, jonka aikana opetellaan yhdessä liikkumaan luonnossa. Aiempaa retkeilykokemusta et tarvitse ja monia varusteita saa lainaksi. Tapaamisiin kannattaa osallistua, mutta jos retkeilyn perusasiat ovat jo hallussa, on mahdollista lähteä pelkälle vaellukselle.

Ennakkotapaamiset voi käydä joko Helsingissä Pauligin huvilalla (Mechelininkatu 36, Helsinki) tai Tampereella. Hinta Helsingistä (sis. matkat ja vakuutukset) Luonto-Liiton jäsenille 80€ (ei-jäsenet 100€).

llmoittautumiset ja lisätiedot (Helsinki): sini.m.malminiemi[ät]student.jyu.fi

Ilmoittautumiset ja lisätiedot (Tampere): anni.eskonen[ät]gmail.com


25.4. Kasvisruokakurssi Tikkurilassa

21.-22.4.2012 Leirinohjaajakurssi

21.-22.4. Luontokerho-ohjaajan peruskurssi

Vegaanileivonnan kurssi Tikkurilassa 28.3.2012

Kasvisruokaa lapsille -kurssi Tikkurilassa 14.3.2012

10.-11.12.2011 Luontokerho-ohjaajan peruskurssi
Kurssilla opit yhdessä muiden kanssa, mitä ympäristökasvatus on, miten sitä toteutat ja kuinka suunnittelet luontokerhokertoja. Saat vinkkejä eri luontoteemojen käsittelystä vuodenaikoihin pohjaten. Tietenkään leikkejä ja harjoituksia unohtamatta! Kurssi antaa perusvalmiudet luontokerhon ja lapsiryhmän ohjaamiseen ja kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus vetää Luonto-Liiton kerhoja.

Kurssilla käydään havainnollisesti läpi ympäristökasvatusta, lapsiryhmän ohjaamista ja kerhon käynnistämistä. Kurssin hinta on 50€ Luonto-Liiton jäsenille sekä ohjaajiksi sitoutuneille ja 80€ muille, sisältää materiaalin ja ruokailut. Sijainti: Meriharjun kurssikeskus, Helsingin Uutelassa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: lup-lapsetätluontoliitto.fi tai 040-1651908 Krista Kuisma

Tule lähettilääksi metsäaiheiselle koulukiertueelle!
Koulutus 17.-18.9., kiertue 19.9.-28.10.

Kiinnostavatko sinua metsäkysymykset ja metsiensuojelu? Kouluttaudu lähettilääksi metsäaiheiselle koulukiertueelle!

Luonto-Liiton Metsälähettiläät kiertävät Helsingin yläkouluissa tutustuttamassa oppilaita suomalaisen uhanalaisen metsäluonnon saloihin, metsiensuojelun keskeisiin teemoihin ja yläkouluikäisen vaikutusmahdollisuuksiin erilaisten harjoitusten avulla ja yhdessä keskustellen.

Vierailut ajoittuvat viikoille 38-43 (19.9.-28.10.2011). Pidetyistä tunneista maksetaan 13 euron palkkio. Kiertue järjestetään osana Youth and Environment Europen metsäkampanjaa YK:n metsävuoden puitteissa.

Metsälähettiläskoulutus järjestetään 17.-18.9. Helsingissä Nuorten luontotalolla, Mechelininkatu 36. Koulutus on lähettilääksi ryhtyville maksuton.

Metsälähettilään ei tarvitse olla metsäasiantuntija. Kiinnostus metsäasioita kohtaan ja halu tarjota oppilaille uusia näkökulmia riittävät. Lähettiläät saavat käyttöönsä Luonto-Liiton uudistetun metsäopetusmateriaalin sekä Metsän ääni -oppaan.

Ilmoittautumiset lähettilääksi keskiviikkoon 14.9. mennessä osoitteeseen birthe.weijola(ät)luontoliitto.fi. Kerro ilmoittautuessasi lyhyesti miksi haluat metsälähettilääksi ja kuinka monta tuntia olet valmis pitämään. Ilmoita myös mahdollinen ruokavaliosi koulutusta varten.

Koulutuksesta ja lähettilästunneista on mahdollista saada työtodistus. Myös edellisinä vuosina koulutusta saaneet metsälähettiläät voivat osallistua kiertueeseen.

13.-14.8.2011 Luontokerho-ohjaajan peruskurssi
Kurssilla opit yhdessä muiden kanssa, mitä ympäristökasvatus on, miten sitä toteutat ja kuinka suunnittelet luontokerhokertoja. Saat vinkkejä eri luontoteemojen käsittelystä vuodenaikoihin pohjaten. Tietenkään leikkejä ja harjoituksia unohtamatta! Kurssi antaa perusvalmiudet luontokerhon ja lapsiryhmän ohjaamiseen ja kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus vetää Luonto-Liiton kerhoja. Kurssilla käydään havainnollisesti läpi ympäristökasvatusta, lapsiryhmän ohjaamista ja kerhon käynnistämistä. Kurssin hinta on 30€ Luonto-Liiton jäsenille sekä ohjaajiksi sitoutuneille ja 50€ muille, sisältää materiaalin ja ruokailut. Hinta maksetaan käteisellä paikan päällä! Sijainti: Pauligin huvila, Helsinki, os. Mechelininkatu 36. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: lup-lapsetätluontoliitto.fi tai 040-1651908 Krista Kuisma


29.7.-1.8. Luonnonharrastuskurssi Benkussa
Mikä kukka toi on? Entä toi? Mikä toi on ku lentää? Mikä ääni toi oli? Näihin kysymyksiin saat vastauksen maailman leppoisimmalla luonnonharrastusleirillä Bengtsårin leirisaarella. Loppukesän viikonloppuna Benkussa on uskomattoman hiljaista. Kuljemme pienissä ryhmissä ja tunnistamme mitä lintuja, kasveja ja ötököitä vastaan tulee. Syömme kahdesti päivässä lämpimän aterian saaren ruokalassa ja aamu- sekä iltapalan omalla leirikatoksellamme. Kurssin hinta 30€ opiskelijat ja alle 17v, 40€ muut, sisältää matkat Hki-Bengtsår-Hki, täysihoidon telttamajoituksella, ohjelman ja vakuutuksen. Kurssi sopii erityisen hyvin leirin- ja kerhonohjaajille. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian: lupätluontoliittopistefi tai 040-1651907

ENSIAPU 1 -KURSSI 28.-29.5.
Pauligin huvilalla Töölössä, os. Mechelininkatu 36, Hki Koulutusta on la-su klo 9.30-17, läsnäolo välttämätön molempina päivinä. Kurssi on avoin kaikille jäsenille, ja sitä suositellaan erityisesti leirityöntekijöille. Leirinjohtajille voimassa oleva EA1-todistus (tai vastaavat taidot) on pakollinen, joten nyt on hyvä hetki päivittää EA-osaaminen! Suoritetusta kurssista saat EA1-todistuksen, joka on voimassa 3 vuotta. Kouluttajana on SPR:n ensiapukouluttaja, ETK Meri Ovaskainen.

HUOM! Kurssilla on mahdollisuus päivittää kesän tai alkusyksyn 2011 aikana vanhentuva EA1-todistus osallistumalla opetukseen 3,5 h lauantaina aamupäivällä. Syys-lokakuussa 2011 järjestetään EA2-kurssi, jonka osallistujilta edellytetään voimassa olevaa EA1-todistusta.

Kesän 2011 leirinjohtajille kurssi on ilmainen. Muille osallistumismaksu 20 e, sisältää opetuksen ja todistuksen. Vielä mahtuu ja ehtii!!! Ilmoittaudu Anna Diallolle: toimistoätvalu.fi / p. 050 407 2969

3.3. – 30.4. Lintukurssi TÄYNNÄ!
Lupin huippulaadukas lintukurssi pidetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen! Maaliskuun alku on paras aika aloittaa lintuharrastus. Lintujen määrä Suomessa on silloin pienimmillään. Lopputalven vähäiset lajit on mukava opetella kaikessa rauhassa ennen kuin muuttolinnut tulevat laji kerrallaan.

Tällä kurssilla sinusta ei tule lintutuntijaa, mutta saat parhaan mahdollisen opastuksen tullaksesi vaikkapa sellaiseksi. Jokainen katsoo lintuja omalla tavallaan. Voit tulla mukaan, olit sitten aloittelija tai jo hieman pidemmällekin ehtinyt harrastaja. Kurssi sisältää kaksi sisätapaamista, 3.3. ja 10.3. Pauligin huvilalla klo 17-19 ja kolme retkeä; 13.3. Herttoniemen ja Viikin metsät, 9.4. Suomenlinna ja 30.4. Viikki. Kurssi on ilmainen, mutta matkakustannukset tulee itse maksaa. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille. Vetäjä Petro Pynnönen. Ilmoittaudu 1.3. mennessä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: lupätluontoliittopistefi tai 040 – 165 1907


16.4. Luontoleikkikurssi
Leikkivinkkejä kaikkiin vuodenaikoihin ja tilanteisiin! Luontoleikit sopivat hyvin kerhoon, kouluun, leirille, kotipihalle, puistoon, metsään jne. Päivän mittainen kurssi järjestetään Pauligin huvilalla osoitteessa Mechelininkatu 36, Helsinki. Kurssin hinta 20€/jäsenet ja 30€/muut. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: lup-lapsetätluontoliitto.fi tai 040 165 1908 / Krista Kuisma


8.-10.4. Leirinohjaajakurssi

26.3. Kevättuulilähettiläs-koulutus

Haluatko oppia lisää kevään heräämisestä ja samalla kokea luontoelämyksiä lasten kanssa? Luonto-Liiton Kevättuulilähettiläät kiertävät pääkaupunkiseudun 4. luokissa pitämässä tunteja kevään heräämisestä. Tunneilla opitaan kevään lajeista ensin luokassa ja sen jälkeen ulkona hauskojen leikkien ja harjoitteiden avulla.

Tunnit ovat suosittuja ja tilauksia tulee vuosittain enemmän kuin pystymme toteuttamaan, joten tulethan auttamaan meitä toteuttamaan mahdollisimman paljon tunteja! Tuntien pitämisestä ei valitettavasti voida maksaa palkkaa, mutta matkakulut korvataan ja lähettiläät saavat lahjakortin Lupin retkille sekä työtodistuksen.

Kiertue toteutetaan viikoilla 16–20. Tunnit suunnitellaan valmiin materiaalin avulla ja pidetään pareittain, jottei urakka ole raskas. Tule mukaan iloiseen joukkoomme jakamaan ympäristökasvatusta! Tuntien pitäminen on hyvää esiintymiskokemusta ja hyödyllistä erityisesti kasvatus- ja ympäristöalan opiskelijoille.

Lähettiläät koulutetaan lauantaina 26.3. klo 11-16 Pauligin huvilalla Helsingissä, Mechelininkatu 36. Koulutus on maksuton ja tarjolla on pientä purtavaa. Varaa mukaan säänmukainen vaatetus ja muistiinpanovälineet. Jos olet käynyt koulutuksen jo jonain aiempana vuonna ja haluaisit pitää muutamia tunteja, ota yhteyttä Kristaan!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: lup-lapset(at)luontoliitto.fi tai puh. 040-165 1908 / Ympäristökasvatusvastava Krista Kuisma


15.-16.1.2011 Luontokerho-ohjaajan peruskurssi

Kurssilla opit yhdessä muiden kanssa, mitä ympäristökasvatus on, miten sitä toteutat ja kuinka suunnittelet luontokerhokertoja. Saat vinkkejä eri luontoteemojen käsittelystä vuodenaikoihin pohjaten. Tietenkään leikkejä ja harjoituksia unohtamatta! Kurssi antaa perusvalmiudet luontokerhon ja lapsiryhmän ohjaamiseen ja kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus vetää Luonto-Liiton kerhoja. Kurssilla käydään havainnollisesti läpi ympäristökasvatusta, lapsiryhmän ohjaamista ja kerhon käynnistämistä. Pauligin huvila, Helsinki, os. Mechelininkatu 36. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: lup-lapsetätluontoliitto.fi tai 040-1651908 Krista Kuisma


19.-21.11. Leirinohjaajakurssi

4.9. Ympäristöetsiväohjaaja-koulutus

Kurssi on tarkoitettu erityisesti kuntien iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan ohjaajille. Kurssilla tutustutaan kirjaan: Mystisen liskon etsijät - luontotehtäviä ja tarinoita. Kurssilla annetaan vinkkejä lasten ohjaamiseen seikkailuun lähiluonnossa.

Kurssi järjestetään Helsingissä 4.9.2010 klo 10.00–17.00 Pauligin huvilalla, osoitteessa Mechelininkatu 36. Kurssi maksaa Luonto-Liiton jäsenille 30 € ja muille osallistujille 50 €. Kurssin hintaan sisältyy kirja Mystisen liskon etsijät – luontotehtäviä ja tarinoita.

Ilmoittautumiset 1.-30.8. sähköpostilla: lup-lapsetätluontoliitto.fi. Huom! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä osoitteesi, puhelinnumerosi ja tiedon mahdollisesta erityisruokavaliosta tai allergioista sekä oletko Luonto-Liiton jäsen.


25.9. Luontoleikkikurssi

Leikkivinkkejä kaikkiin vuodenaikoihin ja tilanteisiin! Luontoleikit sopivat hyvin kerhoon, kouluun, leirille, kotipihalle, puistoon, metsään jne. Tule mukaan joukkoon iloiseen!


26.9. Karpalo-koulutus

Koulutuksessa tutustutaan Karpalo -luonnonharrastuspakettiin ja harjoitellaan tehtäviä käytännössä. Koulutus antaa hyvät valmiudet käyttää Karpalo – luonnonharrastuspakettia osana ympäristökasvatusta.


28.–29.8. Luontokerho-ohjaajan peruskurssi


30.7.-3.8. Vaelluskurssi

Seitsemisen kansallispuistossa. Kuvia aiemmilta kursseilta löydättästä


30.7.-2.8. Luonnonharrastuskurssi

Perinteinen luonnonharrastuskurssi Bengtsårin leirisaarella Hangossa.


12.-13.6. Sudenkorentokurssi kaikenikäisille Märkä keli perui kurssin, uusi yritys luonnonharrastuskurssilla 30.7.-2.8.


-18.11 KASVISRUOKAA OSA 1: vegaaniruokakurssi

-9.12 KASVISRUOKAA OSA 2: "välimerellisia makuja Kreikasta Marokkoon ja Italiasta Lähi-Itään"

- 9.-10.1.2010 LUONTOKERHO-OHJAAJAKURSSI

-16.2. VEGAANISTA VOIMARUOKAA -kasvisruokakurssi klo 17-22

- Tule KEVÄTTUULI-lähettilääksi– KOULUTUS 22.3. ja 29.3.2010!

-26.-28.3.2010 LEIRINOHJAAJA- JA JOHTAJAKURSSI

-13.4. KEVÄINEN KASVISRUOKAKURSSI

-25.4 Luontoleikkikurssi

Merin kerho.jpg