LUPin uudet nettisivut ovat osoitteessa www.luppi.fi. Suurin osa tämän vanhan wiki-pohjaisen sivuston sisällöstä on siirretty uusille sivuille. Päivittäkää linkkinne!

Iltanuotion leikit

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Iltanuotoilla on hyvä leikkiä leikkejä, joissa ei enää tarvitse riehua. Hauskaa voi silti olla!

Hoksausleikit

  • Auki-kiinni: Leikkiin tarvitaan tulitikkurasia. Leikin vetäjä aloittaa kertomalla, että rasia pitää sulkea tietyllä tavalla, jotta se menisi kiinni. Sitten hän avaa rasian ja laittaa sen kiinni ja sanoo: "Rasia on kiinni". Sitten on seuraavan pelaajan avattava rasia ja koetettava laittaa se kiinni oikealla tavalla. Kun hän on sulkenut rasian, hän saa arvata, onko se "kiinni" vai "auki". Leikin vetäjä sanoo, onko rasia kiinni. Sitten on taas seuraavan vuoro koittaa, saako hän rasian oikein kiinni. Pelin idea on se, että rasia on "kiinni", jos leikkijällä oli suu kiinni rasiaa sulkiessaan, ja "auki", jos leikkijän suu oli auki. Leikkijöiden tehtävänä on keksiä, millä perusteella rasia on "kiinni" tai "auki".

Teatterileikit

  • Helppo teatterileikki: Tarvitaan 2-4 näyttelijää. Yleisö päättää, keitä he ovat (esim. Batman ja prinsessa Ruusunen), missä he ovat (vaikka Ateneumissa), milloin he siellä ovat (uudenvuodenyönä) ja mikä on näytelmän nimi ("Punaisen apinan kosto"). Sitten näyttelijät vain eläytyvät rooliinsa ja miljööseen ja näyttelevät n. 5 minuuttia tai niin kauan kuin juttua riittää. Ja yleisöllä on hauskaa! Lopuksi suuret aplodit.
  • Lappuleikki: Muuten sama leikki kuin edellinen, paitsi että ennen näytöksen alkua jokaisella näyttelijälle jaetaan muutama paperilappu, johon on kirjoitettu vuorosanoja (esim. "Tuletko vaimokseni?", "Kohti ääretöntä ja sen yli!" ja "Eikös sinun pitänyt olla Borneossa?"). Jossain vaiheessa leikkiä vetävä ohjaaja käskee jotakuta näyttelijää lukemaan yhden lapuistaan ("Matti! Lappu!"). Muut näyttelijät reagoivat sanottuun roolihahmojensa mukaisesti, ja näytelmä saa ihan uusia käänteitä. Yleisö kiittää. (Huom! Ohjaajien kannattaa kirjoittaa laput, muuten voi tulla liian härskejä...)