LUPin uudet nettisivut ovat osoitteessa www.luppi.fi. Suurin osa tämän vanhan wiki-pohjaisen sivuston sisällöstä on siirretty uusille sivuille. Päivittäkää linkkinne!

Arjen asennekasvatus leirillä

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Arjen asennekasvatus leirillä tarkoittaa kasvisruokaa (varsinkin jos leirillä on oma kokki), lajittelua ja kierrätystä sekä kaikenlaista arjen järjestämistä ympäristöystävälliseen suuntaan. Omassa arjessa tämä on aika monelle ohjaajalle varmaan niin itsestään selvää, ettei sitä tule ajatelleeksi, mutta sama asenne pitää tuoda myös leirille. Olennaista on myös, että kerrotaan leiriläisille, mitä tehdään ja miksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ei hajoteta niitä kiikareita, kun ei niitä saa korjautettua :D

Leireillä tehdään muutakin kasvatusta kuin ympäristökasvatusta. Ympäristöasioiden lisäksi leiriarjessa on siis hyvä huomioida myös se, millaista aikuisen mallia muuten näyttää leiriläisille. Vaikka olisitkin vasta 16 täyttänyt, lastenleiriläiselle olet aikuinen ja esikuva! Yksi tärkeä tähän liittyvä asia on se, miten suhtaudut kiusaamiseen.