LUPin uudet nettisivut ovat osoitteessa www.luppi.fi. Suurin osa tämän vanhan wiki-pohjaisen sivuston sisällöstä on siirretty uusille sivuille. Päivittäkää linkkinne!

Tanssivat

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tanssivat1.jpg


TANSSIVAT KADUT 22.9

Voisiko kaupunkikorttelien katutilaa täyttää liikenteen metelin ja autojen sijaan tanssi, musiikki, ja rytmit?

Järjestämme valloittavat katutanssit kansainvälisen Autottoman päivän kunniaksi keskiviikkona 22.9. *klo 12-16??* Tanssit tapahtuvat Lasipalatasin pääsyssä, mutta muuallakin tanssitaan flashmob-hengessä.

Hyppää mukaan tanssimaan ja oppimaan uusia askelia sekä nauttimaan esityksistä ja musiikista!


OHJELMA TARKENTUU PIAN.

MIKSI

Tapahtuman tarkoitus on herätellä ajatuksia siitä, mitä kaduilla kaupungissa tehdään ja mihin niitä käytetään.

Keskustassa ja kantakaupungin kortteleissa kaduilla liikutaan liian usein autojen ehdoilla, ärsyyntyen liikenteen metelistä ja peläten ajoradalle ajautumista. Keskusta-alue ja kaupungin korttelit ovat kuitenkin kymmenien tuhansien ihmisten kotikatuja eli päivittäisiä liikkuma- ja piha-aluetta. Autojen ehdoilla rakennetun ympäristön viihtyisyyttä voi testata esimerkiksi liikkumalla päivän kaupungin kaduilla omien tai tutuilta lainattujen pienten lasten kanssa.

Eikö kaupungin kaduilla ja kortteleissa vapaus voisi tarkoittaa muutakin kuin oikeutta liikkua juuri autolla? Ehkäpä vapaus on myös oikeutta nauttia kaupungin keskustasta ja kotikorttelistaan ilman liikenteen aiheuttamia haittoja? Kaivattaisiinko myös oikeutta hengittää raikasta ilmaa, järjestää tapahtumia, jutella naapureille ilman tarvetta huutaa? Samanaikaisesti lapsillakin olisi vapaus tutkia ympäristöään tasapainoillen katukivetyksen reunalla.

Autottomilla kaduilla voi tehdä vaikka mitä. Tanssivissa kaduissa tanssimme, sillä ainakin joidenkin asiantuntijoiden mukaan tanssilla on ollut ihmisen sosiaalisuuden ja selviytymisen kannalta elintärkeä merkitys. Historian hämärissä voimakkaiden reisilihasten liikuttelu saman rytmin tahtiin on luonut lauman jäsenten keskuuteen selviytymisen kannalta tarvittavaa yhteisöllisyyttä. Sittemmin ihminen on kekseliäänä olentona kehitellyt tuhansia erilaisia tapoja tanssia. Joistakin näistä päästään nauttimaan 22.9.

Tanssi on mitä parasta viihdettä. Tanssi missä tahansa ja varsinkin kaduilla saa ihmiset tekemisiin toistensa kanssa, kohtaamaan ja kunnioittamaan toisiaan. Siihen eivät autot kykene. Ja kuten kaikki varmasti tietävät, liikenne on yksi suurimpia kasvihuonekaasujen tuottajia, ja ilmastonmuutosta meidän kaikkien tulee yhdessä ehkäistä. Mikä parempaa kuin tehdä se tavalla, joka oikeasti parantaa elämänlaatua!

Lisätietoa Helsingin liikenteestä ja sen aiheuttamista haitoista, sekä tavoista muuttaa elinympäristöä terveellisemmäksi ja viihtyisämmäksi saa mm. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen sivuilta ja julkaisuista.

Tapahtumaan ovat tervetulleita myös auton omistajat ja keskustassa autoilevat. Harvapa meistä ei olisi istunut auton kyydissä Helsingin ja monen muunkin kaupungin keskustassa. Päivän teeman mukaisesti suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä, pyöräillen, potku- tai rullalaudalla, tanssien, kävellen, jne. Kekseliäinä olentoina voimme yhdessä kehitellä kymmeniä uusia tapoja yhdistää tarpeet liikkua ja samalla asua ja voida hyvin kaupungeissamme.


Mukana ovat ainakin: Luonto-Liiton Uudenmaan piiri, Lumoavan tanssin keskus, pohjalaisen- ja hämäläisen osakunnan tanssikerhot, Cometsin Charleston-tanssiryhmä, yms.