LUPin uudet nettisivut ovat osoitteessa www.luppi.fi. Suurin osa tämän vanhan wiki-pohjaisen sivuston sisällöstä on siirretty uusille sivuille. Päivittäkää linkkinne!

Seikkailurata

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Benkussa on seikkailurata jossa pitää muistaa pari asiaa:

- KAIKKI käyttävät kypärää ja sitä EI riisuta matkan aikana. Kypäriä on kahden kokoisia, valitse oikean kokoinen ja auta leiriläisiä saamaan säädöt oikein.

- Sateella kalliot ja puut ovat liukkaita. Kuumana päivänä kannattaa varata juotavaa mukaan, mielellään niin että sitä ei tarvitsisi kantaa kädessä.

- Jotta seikkailuradalla saisi kulkea PITÄÄ mukana olla vähintään yksi seikkailuratakoulutuksen käynyt. Koulutuksia voidaan järjestää esimerkiksi rakentelu- tai palauteviikonloppuna kysyen etukäteen saaren henkilökunnalta asiasta.

- Jos ryhmä jaetaan kahtia niin että toinen puolisko kulkee reitin takaperin niin silloin molemmissa ryhmissä pitää olla seikkailuratakoulutuksen omaava henkilö.

- Korkeat rastit jätetään käymättä ellei paikalla ole henkilöä jolla on niihin koulutus.

- Jos kuljetaan rataa "oikeassa järjestyksessä" niin ensimmäisenä on vesistön ylitys jossa menee paljon aikaa, kannattaa varata ainakin puoli tuntia. Muut rastit ovat huomattavasti nopeampia. Ekan rastin voi kiertää kulkemalla oikealta rantaa pitkin, oksia väistellen ja katsoen mihin astuu.. Nopeammin pääsee toiselle puolelle kulkemalla köysiä pitkin.

- Kannattaa pitää silmällä kelloa ja tarvittaessa helpottaa rastia jos aika on käymässä tiukoille. Vaikeuksia voi säätää myös sen mukaan onko kyseessä isoja vai pieniä leiriläisiä.

- Seikkailuradan voi koittaa mahduttaa mukaan leirin teemaan ettei se ole vain irtonainen muuhun ohjelmaan kuulumaton osa jossa käydään joka vuosi koska perinne...

Tästä takaisin Hiljainen tieto