LUPin uudet nettisivut ovat osoitteessa www.luppi.fi. Suurin osa tämän vanhan wiki-pohjaisen sivuston sisällöstä on siirretty uusille sivuille. Päivittäkää linkkinne!

Nakkilista

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry

Loikkaa: valikkoon, hakuun

-aamupala/iltapala: tähän kannattaa valita aina kaksi ihmistä. Iltapalan ihmiset yleensä samat kuin aamupalalla jotta voivat laskea mitä voi illalla syödä jotta aamullekkin jää jotain. Aamupalalla katsovat mitä ruokia jää ja täyttävät keittiöön tilauslistan. Päivällisellä tuovat maitokärryillä ruuat päätalolta (tarkista listasta että on se määrä asioita joita tilattiin, ei voi palauttaa jos on tuonut leiriin) ja lounaalla vaihtavat kalinat Katso Aamu- ja iltapalat

-katoksen siisteys: saa nakittaa eteenpäin mutta huolehtii siitä että katos on siisti. Takapöytä, lattiat, ohjaajien puoli, roskienlajittelupiste (pussit eivät hajoile joka suuntaan, tyhjennys ei välttämätön joka leiri ellei pussit oikeasti ole aivan täysiä, tyhjennys päätalon lähellä olevaan lajittelupisteeseen), kompostiämpärin tyhjennys

-vessa ja vesi: vessan päädyssä on varasto josta löytyy kuiviketta, pesuainetta ja rättejä sekä lattiaharja. Vettä saa katoksen päädyssä olevasta hanasta ja siellä on myös ämpäreitä veden kuljetusta varten. Jos vesi on aamulla jo lämmennyt niin voi ilahduttaa muita viemällä vessalle lämmintä käsienpesuvettä ;) Katso myös onko vessalla saippuaa vielä. Myös vesipataa kannattaa täyttää.

-polttopuut: saha ja kirves säilytetään ohjaajien puolella seinällä. Kun pilkot klapeja niin katso ettei sivuilla (klapit lentää), edessä tai takana(jos kirveen terä päättää lentää) ole ketään. Leveä haara-asento ettet lyö jalkaan ja keskity siihen mitä teet. Puiden hakkuu on hyvää stressinpurkua ;)

-ruuanjako: päätalolla luonaalla ja päivällisellä ruuanjako toimii nopeiten jos aina pöydän päässä on yksi jakamassa ruokaa. lautaset lähetetään pöydän toisesta päästä tulemaan pinoissa niin että oma laitetaan aina ALIMMAKSI. Kannattaa tehdä niin että pöydän kumpaakin puolta tulee omat pinonsa. Jakaja nostaa aina päälimmäistä lautasta ja leiriläinen näyttää käsin (ei aina välttisti kuule jos vaan sanoo) että haluaako vähän, normaalisti vai paljon. Keittiöltä saa määrät että minkä verran max esim pihvejä/syöjä. Jos jotain loppuu voi käydä kysymässä keittiön ovelta. Jos on jälkkäriä niin vasta kun kaikki/melkein kaikki on syöny.

-tiski: tiskivedet kaikilla ruuilla. yhdessä linjassa on aina kolme vatia joista kahteen ensimmäiseen tulee pesuainetta ja tiskiharjat. Vesi mahdollisimman kuumaa jotta pöpöt kuolee (ja vesi kerkee kuisteki jäähtyy ruuan aikana). Voi nakittaa jonkun tyhjentämään pesuvadit viimeisenä jos ei itse kerkeä odottamaan. Päätalolla ei mielellään paljoa ruuantähteitä viemäriin, Soffarissa voit kaataa kuoppaan tai sen vierelle (koitetaan päästä eroon kuopasta...)

-yövahti: Oltava täysi-ikäinen koska on yksin vastuussa leiriläisistä. Ohjaajateltan vieressä on 'soittokello' eli pari pönttöä joihin voi lyödä sen merkiksi että on asiaa. Yövahti on se joka mönkii makuupussistaan yöllä kun jollain lapsella on asiaa ja menee katsomaan mistä on kyse. Asiat saattavat yleensä olla "x ja y puhuu enkä saa nukuttua" "on pimeää en uskalla mennä vessaan yksin" "koti-ikävä" "kipeä" "kasteli makuupussinsa" "teltassa on iso hämähäkki eikä uskalla siksi nukkua" "kylmä" tai jotain muuta...

-siesta: voi yhdistää katosnakin kanssa, vahtii lapsia siestan aikana. Muut ohjaajat saattavat olla tekemässä jotain seuraavan ohjelman valmistelua tms. Ei voi jämähtää esim veistelyyn koska silloin ei voi vahtia mitä muualla tapahtuu vaan siihen voi kysyä jotain muuta ohjaajaa.

-sauna: tähän kannattaa valita kaksi kerralla. Jos sauna on päivällisen jälkeen niin saunaa kannattaa lähteä lämmittämään jo neljältä, laittaa täysi pesällinen puuta, käydä sitten syömässä päivällistä välissä ja mennä takaisin. Joskus voi käydä niin että siellä on edellinen saunavuoro jolloin voi pyytää heitä jättämään puita palamaan lähtiessään ja sitten heidän vuoronsa jälkeen mennä katsomaan tilannetta. Jos sauna pitää saada nopeasti lämpimäksi niin mahdollisimman pientä puuta mahdollisimman paljon. Saunavuorolaiset myös siivoavat saunan saunomisen jälkeen. Eli heidän kannattaa lämmittäessään huomioida mitä kaikkea tavaraa (shamppoopurkkeja, pyyheliinoja yms.) siellä pyörii ennen saunomisen alkamista jottei niitä tule sitten turhaan kannettua mukana leiriin "unohtuneina". Sauna

-uimavahdit: täysi-ikäinen ja uimataitoinen. vahtii rannalla ettei leiriläiset huku, mielellään toinen vedessä myös. Eli laskee että montako lasta vedessä ja kattoo että sieltä tulee saman verran pois myös. Veteen ei kukaan mene ellei ole uimavahtia. Puolessa välissä saunavuoroa uimavahti vaihdetaan jotta kaikki pääsevät saunaan. Benkussa rantasaunalla KUKAAN ei ui lokkiluodoille, siellä on vihaisia lokkeja jotka ei tykkää siitä että niiden pesiä häiritään.

-vapaavuorot: jokaiselle ohjaajalle ja johtajalle kuuluu vapaavuoro joka kestää joko välin aamupala-lounas, lounas-päivällinen tai päivällinen-iltapala ja sen saa käyttää haluamallaan tavalla. Voi vaikka nukkua, lukea, lähteä metsään vaeltamaan (kannattaa kertoa minne tai ainakin ottaa puhelin jos eksyy), piirtää tai mitä nyt vaan keksii. Hetki omaa rauhaa leirin arjesta.


takaisin Hiljainen tieto